Metsähallitus myy Fin Forelia Oy:n osakekannan toimivalle johdolle

21.6.2017

Metsähallitus myy Metsäpuiden taimia tuottavan Fin Forelia Oy:n koko osakekannan yhtiön toimivalle johdolle, Timo Salmiselle (tj), Esko Ikäheimoselle ja Antti Lännenpäälle. Metsähallitus sai yhtiöstä useita tarjouksia, joista toimivan johdon tarjous osoittautui parhaaksi. Kauppahintaa ei kerrota julkisuuteen.
”Metsähallitus irtaantuu omistajapolitiikan mukaisesti kannattamattomista liiketoiminnoista, joihin taimiliiketoiminta on pitkään kuulunut. Kauppa selkeyttää Metsähallituksen roolia ja on linjassa ydintoimintoihin vahvasti keskittyvän strategiamme kanssa”, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen linjaa.
”Fin Forelia Oy on saatu nyt siihen kuntoon, että sen siivet kantavat. Tämä on luonteva aika luopua yhtiöstä. Uskomme, että sillä on paremmat edellytykset kehittyä itsenäisenä yrityksenä kuin osana isoa konsernia”, toteaa Metsähallitus Kiinteistökehityksen johtaja Tuomas Hallenberg. Hallenberg toimi muutoksen aikana Fin Forelia Oy:n hallituksen puheenjohtajana.     
Fin Forelia Oy on alan suurin toimija Suomessa. Se tuottaa noin 53 miljoonaa taimea vuodessa. Fin Forelia Oy:llä on taimitarhat Nurmijärvellä, Saarijärvellä, Kerimäellä ja Rovaniemellä. Sen liikevaihto vuonna 2016 oli noin 7 miljoonaa euroa ja työllistävä vaikutus noin 75 henkilötyövuotta. Tämän hetkiset 85 työntekijää siirtyvät osakekaupan myötä uuden omistajan palvelukseen.
Metsähallitus on aikaisemmin järjestellyt taimiliiketoimintaansa myymällä omistamansa Eesti metsätaim AS:n osakkeet Viron valtiolle 2015. Samana vuonna aloitettiin Fin Forelia Oy:ssa kapasiteetin leikkaus ja mittava saneeraus, joiden ansiosta yhtiön suorituskyky parantui merkittävästi. Kotimainen taimimarkkina on tasapainottunut viime vuosina ylitarjonnan leikkautuessa.