Finforelia katkaisi tappioputkensa

29.3.2018
https://www.metsalehti.fi/uutiset/finforelia-katkaisi-tappioputkensa/

Viime vuonna Metsähallitukselta yksityiseen omistukseen siirtynyt taimiyhtiö Finforelia Oy käänsi tuloksensa voitolliseksi neljän vuoden tappioputken jälkeen. Taimiyhtiö pinnisti tuloksensa 125 000 euroa plussalle – parannusta edellisen vuoden suunnilleen samansuuruiseen, mutta miinusmerkkiseen tulokseen kertyi 250 000 euroa.

”Luotamme siihen, että myös tämän vuoden tulos on plussalla ja voitto kasvaa viime vuodesta”, yhtiön osakas ja toimitusjohtaja Timo Salminen toteaa.

Hänen mukaansa tulosta saatiin parannettua keskittymällä tekemään oikeita töitä, jotka parantavat taimien laatua tai firman menestystä. Turhaa byrokratiaa on karsittu.

”Ei tuloksen paranemista voi pelkästään omistajavaihdoksella selittää. Kehittäminen aloitettiin jo Metsähallituksen aikana. Kiitos tästä kuuluu koko henkilöstölle, väki on keskittynyt miettimään, miten asioita voidaan tehdä paremmin.”

Finforelian liikevaihto laski edellisvuoden seitsemästä miljoonasta eurosta noin neljännesmiljoonan. Tänä vuonna liikevaihto kipuaa takaisin seitsemällä alkaviin lukemiin.

”Liikevaihdon lasku johtui siitä, että Kerimäen tarhalla kylvettiin vuonna 2015 vain yksi sato kuusentaimia, joten meillä ei ollut yhtä paljon kaksivuotiaita taimia myydä kuin edellisinä vuosina. Nyt kylvöjä on tehty eteläisillä tarhoillamme kapasiteetin sallimissa määrin.”

Tämän vuoden taimet on käytännössä myyty loppuun. Myös ensi vuonna istutettavaksi tulevat kuusentaimetkin on pääosin myyty. Koivua ja mäntyä on vielä jonkin verran myymättä keväälle 2019.

Finforelia, Suomen suurin metsätaimien tuottaja, tuottaa vuosittain yli 50 miljoonaa metsäpuun tainta Nurmijärven, Kerimäen Saarijärven ja Rovaniemen taimitarhoilla.